Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

27.10.2025

Alergeny

1,3,7,9

 

Kawa zbożowa z mlekiem

Pieczywo wielozbożowe z masłem, ser żółty Tylżycki, kiełbasa krakowska podsuszana

Mix warzyw do chrupania

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami

Domowe pierogi z jagodami, sos jogurtowo-waniliowy

Sok naturalny tłoczony

Herbata z cytryną

Deser mleczny

Pomarańcza

 

Wtorek

28.10.2025

Alergeny

1,3,7,8,9

Herbata z cytryną

Pieczywo wielozbożowe z masłem, polędwica wiejska, jajko na twardo ze szczypiorkiem

Ogórek kiszony w słupkach

Zupa kalafiorowa z zacierką

Kotlet devolay z masłem, ziemniaki z koperkiem, sałata z jogurtem

Sok naturalny tłoczony

Czekolada na gorąco na mleku owsianym

Babka drożdżowa

Suszone jabłka w plasterkach

Środa

29.10.2025

Alergeny

1,3,7,9

DZIEŃ DYNI

Zupa dyniowa z zacierką na mleku kokosowym

Pieczywo wielozbożowe z masłem, pasta z jajka z kiełkami, szynka wiejska

Mix warzyw do chrupania

Zupa pomidorowa z ryżem

Sznycel z białych warzyw, puree dyniowo-ziemniaczane, surówka z czerwonej kapusty po azjatycku z sezamem

Sok naturalny tłoczony

Woda mineralna

Dyniowe muffinki

(wyrób własny)

Winogrono

Czwartek

30.10.2025

Alergeny

1,3,7,9

 

Kawa zbożowa z mlekiem

Pieczywo wielozbożowe z masłem, pieczony pasztet drobiowy, ser topiony w plasterkach

Mix warzyw do chrupania

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Indyk z zielonym pesto i serkiem śmietanowym, szpecle szpinakowe, warzywa na parze (marchew żółta, kalafior Romanesco, groszek cukrowy)

Sok naturalny tłoczony

Mleko owsiane

Wafle naturalne przekładane masłem orzechowym bez cukru i konfiturą z wiśni

(wyrób własny)

Banan

Piątek

31.10.2025

Alergeny

1,3,4,7,9

 

Herbata zielona z cytryną

Bułka śniadaniowa z masłem, serek śmietankowy do smarowania, frankfurterki

Mix warzyw do chrupania

Zupa koperkowa z makaronem

Paluszki rybne z mintaja zapiekane w piecu, ziemniaki z koperkiem, tarta marchewka z jabłkiem

Sok naturalny tłoczony

Mleko

Chałka z masłem, miód naturalny lipowy

Kiwi

Poniedziałek

03.11.2025

Alergeny

1,3,7,9

 

Kawa zbożowa z mlekiem

Rogal naturalny z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka podsuszana

Mix warzyw do chrupania

(ogórek, papryka, pomidorki )

Zupa krem z brokułu i szpinaku z fetą i grzankami

Puszyste placki jogurtowe z frużeliną z czerwonej porzeczki, wiśni, truskawki, maliny, jeżyny i jagody

Sok naturalny tłoczony

Mini soczek 100% owoców

Pieczone łódeczki z pieca

Sos pomidorowy i jogurtowo-ziołowy

(wyrób własny)

Wtorek

04.11.2025

Alergeny

1,3,4,7,9

 

Kawa zbożowa z mlekiem

Pieczywo wielozbożowe z masłem, pasta z jajka z pieczoną papryką, pasta z wędzonym morszczukiem i szczypiorkiem

Kolorowa papryka

Barszcz czerwony zabielany z makaronem

Pieczone kotlety mielone, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem

Sok naturalny tłoczony

Woda mineralna

Babeczki z kremem kakaowym

(wyrób własny)

Brzoskwinie

Środa

05.11.2025

Alergeny

1,3,7,9

 

Kawa zbożowa z mlekiem Pieczywo wielozbożowe z masłem, jajko na twardo ze szczypiorkiem, mini kiełbaski

Mix warzyw do chrupania

Zacierka na rosole

Azjatyckie stripsy z kurczaka z ryżem basmati , groszkiem śnieżnym, żółtą marchewką, pędami bambusa, szparagami i mlekiem kokosowym

Sok naturalny tłoczony

Woda z miodem i cytryną

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami

(wyrób własny)

Czwartek

06.11.2025

Alergeny

1,3,7,9

 

Płatki kukurydziane na mleku

Rogal naturalny z masłem, dżemy 100% owoców z malin, borówek

Gruszka

 

Zupa neapolitańska z makaronem

Gulasz z szynki z pieczarkami i papryką, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulką

Sok naturalny tłoczony

Zielona herbata z granatem

Pieczone paluszki serowe

Ketchup bez cukru

Piątek

07.11.2025

Alergeny

1,3,7,9

 

Kawa zbożowa z mlekiem

Pieczywo wielozbożowe z masłem, wędzona pierś z kurczaka, ser żółty Mimolette

Mix warzyw do chrupania

Toskańska zupa fasolowa z pomidorami i parmezanem

Naleśniki z serkiem striaciatella (ser z kawałkami gorzkiej czekolady), mus z malin

Sok naturalny tłoczony

Herbata z cytryną

Domowy kisiel truskawkowy

Chrupki kukurydziane

W każdej sali dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

A: alergeny z tabeli Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.

1.Zboża zawierając gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam